Revenuirs affärsidetävling

Syftet med tävlingen

Revenuirs affärsidetävling arrangeras av ett gäng engagerade ungdomar som brinner för ekonomi, entreprenörskap och företagande. Årets tävling främjar kreativitet, idégenerering och entreprenörskap genom att uppmärksamma innovativa ideer för nya produkter, tjänster och teknik.

Målet med tävlingen är att motivera ungdomar runt om i Sverige att spetsa sina sinnen i form av att utforma affärsidéer som skall syfta till att bemöta en av det svenska samhällets idag allra viktigaste frågor: Hur situationen i utsatta områden ska förbättras. Detta är en omfattande fråga som kretsar kring allt från integration till säkerhetspolitik, vilket lämnar utrymme för stor kreativitet och vild fantasi hos tävlingens deltagare. 

 

OM Tävlingen

Tävlingen har utsatta områden i fokus och går ut på att formulera en affärsidé som ska vara uppbyggd på visionen att förbättra situationen i utsatta områden.

Lagen förväntas att utveckla en affärsidé, vars omfång ej får överskrida 300 ord. Det är upp till vardera av lagen vad man vill inkludera, men en koppling till ekonomiska strategier, begrepp och tankesätt är starkt att rekommendera. 

Idéerna kommer att utvärderas och bedömas av en mycket kvalificerad jury. Juryn kommera att ta faktorer som hållbarhet, genomförbarhet och innovation till hänseende. 

Tävlingens process

Nedan följer en beskrivning på hur tävlingen kommer att gå till.

INLÄMMNING AV IDÉER/PITCH

Affärsidéerna ska vara inlämnade online. Alla idéer granskas av den kvalificerade juryn.

UTVECKLING AV AFFÄRSIDÉ

De sex bästa idéerna kommer att få möjlighet att ytterligare utveckla sina idéer, för att sedan återigen utvärderas av en jury.  

PRISUTDELNING

De tre bästa idéerna väljs noggrant ut och kommer att få ta del av de generösa priserna**.

Priser

Priserna nedan kommer att ulovas till vinnarna och är möjligjorda av våra generösa sponsorer.

TREDJE PLATS

7500:-

FÖRSTA PLATS

30 000:-

ANDRA PLATS

15 000:-

Sponsorer

Samarbetspartners

Hjälpsamma tips

Vissa grymma idéer bygger på radikala uppfinningar, medan andra är en utvidgning eller dubblett av redan befintliga produkter, tjänster eller tekniker. Andra bra idéer är förenklade till sin natur och/eller utformning.

Genom att beskriva din marknad som du försöker att etablera dig på, informerar du juryn om att du känner till din marknad och att det överhuvudtaget finns en marknad för din produkt eller tjänst. Specifik fakta eller siffror kan ibland också vara till hjälp för att demonstrera kunskap om sin marknad.

Uttryck dig tydligt och kortfattat.

Vilka typer av idéer/lag är berättigade för tävlingen?

 Idéer som ännu inte har kommersialiserats och som kan användas som grund för ett nytt företag är berättigade.

Du är berättigad att tävla om du har:

Ett lag vars lagmedlämmar är under födda  1998 eller senare.

Ett lag vars lagmedlämmar bor i Sverige.

Skapat ett lag med 1-4 deltagare.

Sekretess

Vad gäller när det kommer till sekretess?

  • Idéer som skickas in till Revenuir förblir deltagarens idéer.
  • Idéer som skickas in till Revenuir kommer behandlas med sekretess.

  • Idéer som vinner kommer därmed att presenteras för den allmänna befolkningen och inte längre omfattas under sekretess.

Låter detta som något för dig? 

Klicka på knappen, vilket kommer att hänvisa dig till ett formulär där du kan fullfölja din anmälan!

Frågor?

Skicka ett e-postmeddelande till Revenuir-teamet på kontakt@revenuir.se eller ring oss på +46 727 10 14 46 med dina frågor.

Med sponsorer.

    Bli medlem!Få exklusivt innehåll direkt i din inkorg

    Bli medlem hos oss på Revenuir för att ta del av exklusivt innehåll, var först med att veta om vi publicerar något nytt eller annat spännande information!

    Revenuir logo gif